Fedor Kerkhof is Stadsprins Reinout XIX

 

In een bomvol Vidi Reo werd afgelopen zaterdag tijdens het 19e Keienschijtersbal Stadsprins Reinout XIX (Fedor Kerkhof) bekendgemaakt.Hij regeert tijdens carnaval 2014 over Pomperstad.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op 7 spectaculaire optredens van eigen bodem.

De Stichting bouwschuren Overlangel en Ravenstein werd bekendgemaakt als 19e Ravensteinse Keienschijter. Dit is een onderscheiding voor iemand (groep of individu) die iets speciaals betekent voor het Ravensteinse verenigingsleven en dan carnaval in het bijzonder. Stichting bouwschuren was zeer vereerd om met deze prijs te worden onderscheiden.

Ook werd het Boerenbruidspaar onthuld, namelijk Arno van Aar en Marijke den Brok. Het optreden dat door de vakjury als beste werd beoordeeld was dat van “Drie dwazen en unne vogel”.

Het leek een Mission Impossible dit jaar. Dit was het thema van de onthulling. Reinout XIX kreeg de opdracht om een museum binnen te dringen en daar zijn steek toe te eigenen. Onderweg moest hij eerst allerlei beproevingen doorstaan om te laten zien dat hij een waardige Prins is. Na iedereen van de stadsraad te slim te zijn afgeweest lukte het de geheim agent al afdalend het museum te bereiken en de prinsensteek toe te eigenen. Nadat het masker afging werd duidelijk dat Fedor Kerkhof dit jaar de scepter gaat zwaaien over Pomperstad.

Fedor is 33 jaar en is getrouwd met Janneke en ze wonen samen met hun twee kinderen Lotte en Daan in Ravenstein. In het dagelijks leven is hij werkzaam als verkoper bij Van der Blij BV, een handelsonderneming in producten voor de prefab betonindustrie en hef- en hijsmiddelen. Fedor is zeker geen onbekende in de Ravensteinse samenleving want hij steekt op allerlei vlakke zijn handen uit. Zo voetbalt hij bij de selectie van VV Ravenstein en zit hij mede in de organisatie van Raaffestein. Een carnaval in Pomperstad is bijna niet voor te stellen zonder CV met z’n 2 , waar hij 1 van de 2 leden is, waarmee hij al meerdere jaren diverse prijzen in de wacht heeft gesleept.

Zijn adjudant is dan ook Han Linders, zijn goede vriend en tevens het tweede lid van CV met z’n 2. Han woont samen met Sophie in Ravenstein en is in het dagelijks leven werkzaam als docent geschiedenis op het Hooghuis locatie Heesch.

Dit jaar is er een nieuwe page te bewonderen, namelijk Gemma de Haas. Zij gaat met goede vriendin Linda van Vught (die voor het tweede jaar als page te zien zal zijn) er weer een prachtig carnavalsjaar van maken.

De stadsraad is aangevuld met twee nieuwe gezichten: Edwin Schotman en Pim Spanjers.

Al met al een prachtige stel die garant staan voor een groots carnavalsfeest in Pomperstad.

Het nieuwe carnavalsseizoen werd door Prins Reinout XIX ingeluid met: ‘Da’k maar veul van oe heur’

Een speciaal woord van dank aan presentator Mark van der Heijden, alle artiesten en vrijwilligers. Tevens dank aan de organisatie van dit 19e Ravensteinse Keienschijtersbal; Koen, Léon, Arno, Jan, Judith, Lobke, Emiel en Annemiek. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2014!

Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mieke Bruinsma (06 1077 5274) of Anniecke van der Heijden (06 51820825).

Stichting Carnaval Ravenstein

 

Keienschijter 2014 1

Keienschijter: Stichting Bouwschuren

Boerenbruidspaar 2014 2

Boerenbruidspaar:  Arno van Aar & Marijke den Brok