Stadsprins Reinout XXI: Erik van Dijk

Stadsprins Reinout XXI (Erik van Dijk) onthuld in Pomperstad

In een bomvol Vidi Reo werd afgelopen zaterdag tijdens het 21e Keienschijtersbal Stadsprins Reinout XXI Erik van Dijk bekendgemaakt. Hij regeert tijdens carnaval 2016 over Pomperstad.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op 9 spectaculaire optredens van eigen bodem.

De Organisatie van de Koldergalerij werd bekendgemaakt als 21e Ravensteinse Keienschijter. Dit is een onderscheiding voor iemand (groep of individu) die iets speciaals betekent voor het Ravensteinse verenigingsleven en dan carnaval in het bijzonder. Zij waren zeer vereerd om met deze prijs te worden onderscheiden.

Ook werd het Boerenbruidspaar onthuld, namelijk Rian van Demen en Marco Papenburg. Het optreden dat door de vakjury als beste werd beoordeeld was dat van Party lol tent parasol.

Het was pure magie dit jaar, de onthulling van Reinout XXI. Pomperstad was dit jaar in de ban van de Wizard of Pomperstad. Wie van de Pompers en Pomperinnekes beschikte over de gave om Reinout XXI op het Keienschijtersbal tevoorschijn te toveren? Hiervoor was een grote show opgetuigd en hierin mochten drie, uit de voorrondes overgebleven finalisten, proberen om Reinout te doen verschijnen, live op het podium. Waar de eerste twee finalisten hopeloos faalden wist de derde finalist, Mac Nificent, de twee pages om te turnen tot Reinout XXI, Erik van Dijk.

Erik is 33 jaar en heeft een relatie met Anneke. Ze hebben samen een dochter Isa en wonen in “Pomperstad”. Erik is een bekend gezicht in Pomperstad. Of het nu is voor het organiseren van, of het deelnemen aan een evenement, hij is zelden afwezig. Erik viert altijd carnaval met zijn vrienden van carnavalsvereniging CV Maltisbaba. Zij leveren nu voor het eerst de Stadsprins. De overige leden van CV Maltisbaba zijn zo trots dat ze al hebben beloofd om zowel de Stadprins als zijn Adjudant de hele carnaval vrij te houden.

Adjudant van Reinout XXI is Gijs van Lieshout, goede vriend van de Stadsprins en ook lid van CV Maltisbaba. Gijs heeft een relatie met Ankie en samen hebben ze een dochter Lynn.

De lieftallige page’s zijn dit jaar wederom Marijke den Brok en Gaia van Deursen. De raad wordt gecompleteerd door Huub van Aar, Wilger Tijssen en Johan Willems.

Het nieuwe carnavalsseizoen werd door Prins Reinout XXI ingeluid met: “We gaan nog niet naar huis”.

Een speciaal woord van dank aan presentator Jan Willem de Haas, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, de discotheek, alle andere vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 21e Ravensteinse Keienschijtersbal; Arno, Jan, Judith, Lobke, Emiel en Annemiek. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2016!

Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!

Stichting Carnaval Ravenstein