Het carnavalsboekje staat vol met nuttige informatie over het aankomende carnaval, zoals het carnavalsprogramma, het programma van de Stadsraad, Jeugdraad en andere carnavalsverenigingen van Ravenstein. Verder staan er prachtige en hilarische foto`s in geplaatst van het afgelopen carnavalsjaar en wordt de lezer verblijd met zinnige en onzinnige verhalen. Uiteraard wordt het carnavalsboekje omlijst met een prachtige foto van de Stadsprins, samen met zijn adjudant en pages.

Jaarlijks wordt op zaterdag, één week voor carnaval, het carnavalsboekje rondgebracht in Pomperstad. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur brengt Stichting Carnaval Ravenstein de boekjes rond samen met de Stadsraad, Jeugdraad en andere carnavalsverenigingen en vrijwilligers. Diverse groepen vertrekken vanuit één punt om het boekje bij iedereen aan te bieden, vaak onder begeleiding van een geluidswagen.

Vrijwillige bijdragen die in de collectebus kunnen worden gedaan, worden zeer gewaardeerd. De opbrengst van deze vrijwillige bijdragen komt geheel ten goede van de optocht in Pomperstad. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn wanneer het boekje wordt rondgebracht, dan is het mogelijk het boekje alsnog te verkrijgen bij Slagerij Schoenmakers te Ravenstein.

Alle hulp is natuurlijk van harte welkom. Mocht je individueel of als club willen inzetten voor het rondbrengen van het boekje, meld je dan aan bij het secretariaat van Stichting Carnaval Ravenstein.