De optocht van Pomperstad vindt jaarlijks met de carnaval op zondagmiddag plaats. De routebeschrijving van de optocht van Pomperstad is als volgt:

  • De start is om 13.11 uur op de Stationsingel (tussen ’t Kolkske / Korte Stukken en het viaduct).
  • De prinsenwagen van de Stadsraad zal dit jaar voorop in de optocht rijden. De Stadsraad en de Jeugdraad zullen alle deelnemers van de optocht op de Markt verwelkomen.

Routebeschrijving optocht Pomperstad

We gaan via de Stationssingel langs de tennisbanen, rechts op de rotonde de Mgr. Borretlaan in, aan het einde van deze straat linksaf de Mgr. Zwijsenstraat in, vandaaruit rechtsaf de Saksenweg in, aan het einde linksaf het Keurvorstenplein op, meteen rechtsaf een stukje door de Verlengde Paltzstraat en vervolgens linksaf de Philipsenstraat in, aan het einde gaan we linksaf de Contre Escarpe op, rechtsaf de Landpoortstraat door en (LET OP: AANGEPASTE ROUTE) vervolgens meteen linksaf de Marktstraat in. Ter hoogte van de kiosk voor het voormalig Gemeentehuis wordt de optocht ontbonden.

We hopen met de optocht te zijn om:

Start 13.11 uur
ter hoogte van bejaardenhuis Mgr. Borretlaan 13.44 uur
ter hoogte van Van Tilburg mode 14.11 uur
in de Philipsenstraat 14.22 uur
Contre Escarpe/Landpoortstraat 14.33 uur
in de Marktstraat (ontbinding optocht) 14.48 uur

Het motto blijft natuurlijk, gezelligheid vóór snelheid!

Let op!
Het opbouwen van de praalwagens dient te gebeuren op het pleintje op het industrieterrein `t Kolkske / Korte Stukken.  Opstellen wagens: in volgorde van nummering op de Korte Stukken (Industrieterrein ‘t Kolkske). Opstellen loopgroepen en individuen: Stationssingel ( ter hoogte van terrein Zwaans Kartonnage ).

Alle deelnemers graag via de Schaafdries richting ’t Kolkske / Korte Stukken lopen voor instructies t.b.v. opstellen en controles (brand-)veiligheid en geluid.

Prijsuitreiking
18.11 uur prijsuitreiking Junioren
19.41 uur prijsuitreiking Senioren

De prijsuitreikingen vinden zoals altijd plaats in Vidi Reo.