De optocht van Pomperstad vindt jaarlijks met de carnaval op zondagmiddag plaats. De routebeschrijving van de optocht van Pomperstad is als volgt:

  • De start is op de Stationssingel (tussen ’t Kolkske / Korte Stukken en het viaduct).
  • De prinsenwagen van de Stadsraad zal voorop in de optocht rijden. De Stadsraad, Jeugdraad en Ravenna’s zullen alle deelnemers van de optocht op de Markt verwelkomen met een heuse After Party met volop muziek en gezelligheid. Voor de kinderen wordt er ook wat extra’s georganiseerd tijdens de After Party. Houd deze website in de gaten.

Routebeschrijving optocht Pomperstad

We gaan via de Stationssingel langs de tennisbanen en dan rechts op de rotonde de Mgr. Borretlaan in. Aan het einde van deze straat linksaf de Mgr. Zwijsenstraat in en vandaaruit rechtsaf de Saksenweg. Aan het einde linksaf het Keurvorstenplein op en dan meteen rechtsaf een stukje door de Verlengde Paltzstraat en vervolgens linksaf de Philipsenstraat in. Aan het einde gaan we linksaf de Contre Escarpe op, rechtsaf de Landpoortstraat door en vervolgens linksaf de Marktstraat in.

Ter hoogte van de kiosk bij het voormalig Gemeentehuis wordt de optocht ontbonden en zal de Stadsprins, samen met zijn gevolg, voor gaan in de After Party.

We hopen met de optocht te zijn om:

Start 13.11 uur
ter hoogte van senioren complex Mgr. Borretlaan 13.44 uur
ter hoogte van Van Tilburg mode 14.11 uur
in de Philipsenstraat 14.22 uur
Contre Escarpe/Landpoortstraat 14.33 uur
in de Marktstraat (ontbinding optocht en start After Party) 14.44 uur

Prijsuitreiking
Voor tijden van de prijsuitreikingen zie het programma.

De prijsuitreikingen vinden zoals altijd plaats in Vidi Reo.