Koldergalerij

Voor alle carnavalsdagen geldt: Hang de VLAG uit! Hang de VLAG uit! Hang de VLAG uit!

Veiling van de Koldergalerij 2021
Zaterdag 27 februari om 20.11 uur.
Volg het via de livestream: www.twitch.tv/koldergalerij
Zoals altijd gaat de opbrengst van alle prachtige kolderstukken naar het goede doel. En het schijnt dat er dit jaar 2 wel heel bijzondere doelen bij zitten…

De koldergalerij gaat altijd door. Zelfs dit jaar. Met een knipoog naar de vreselijke, allesverpestende, carnavalsbelemmerende, maar vooral ernstig Covid-19 virus, is het thema van dit jaar Kolder-19. De kunstenaars worden uitgedaagd om met dit thema aan de slag te gaan. Kunst met een twist naar het verleden maar vooral met een positieve blik op de toekomst. Laat dit maar aan de kunstenaars over.

De organisatie is gebonden aan de afstandsregels en dus zal het een digitale Kolder-uitvoering worden. De organisatie kan dit niet alleen. De belangrijkste personen van de koldergalerij zijn natuurlijk in eerste instantie de kunstenaars, maar direct daarop volgend zijn natuurlijke de deelnemers, de bieders, de zwetsers, de lolbroeken kortgezegd…. JULLIE!

Dit jaar hebben we een veiling´master´ en een bingo´master´. Geen gewone bingo maar een muziekbingo met verrassende prijzen, zoals jullie van de Koldergalerij gewend zijn. Je hebt n.l. altijd een leuke prijs, waardevol of minder waardevol, maar altijd verrassend. Je moet maar zo denken dat je thuis de hoofdprijs hebt zitten. Sorry, je mag dit denken.

Wat moet je doen?
Je aanmelden op carnavalszondag 14 februari 2021 vanaf 13.11 uur tot 17.11 uur, bij de pomp aan de Marktstraat in Ravenstein. Je weet het misschien nog wel, dit is in de buurt van herberg de Keurvorst. Aanmelden kost € 5,- of 2 munten voor het goede doel. Denk eraan dat je afstand houdt en een mondkapje draagt! Je ontvangt dan een goodie-bag met natuurlijk een verassende inhoud. In ieder geval zit daar jouw unieke bingokaart in. Jouw mobiele nummer zal die dag worden genoteerd zodat je op de veilingavond kunt deelnemen aan de veiling en de bingo. Een nadere uitleg zal nog volgen.

Bezichtiging van de kolderkunst
Van 14 tot 27 februari kun je de kunstwerken bezichtigen. Normaal staat deze expositie tijdens de carnavalsdagen in Stadsherberg De Keurvorst. Dit jaar maak je een wandeling door de Winkelstraat, Nieuwstraat, Kol Wilstraat en Marktstraat. Zie kaartje hieronder voor de exacte route en locatie van de kolderstukken.

Welke datum moet je ook vrijhouden?
De veilingavond zelf natuurlijk, zaterdag 27 februari 2021, om 20.11 uur. Laat je verassen met jouw team. Of alleen. Het zal een digitale dolle boel worden en wij gaan er samen met jullie voor zorgen dat we langzaam weer kunnen gaan wennen aan cafébezoek, terras- en restaurantbezoek, festivalletjes, proeverijen, elkaars gezwets aan de bar, en alle andere nare bijkomstigheden.