STADSPRINS REINOUT XXVII PETER DE KRIJGER!!

Reinoout XXVII - Peter de Krijger

Reinout XXVII – Peter de Krijger

Peter de Krijger zal dit jaar regeren over het mooie Pomperstadje! Hij werd onthuld op zaterdag 13 januari tijdens het 27e Keienschijtersbal.

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein. Tijdens de avond werd Theo Rutjes uitgeroepen tot de 27e Ravensteinse Keienschijter. Een onderscheiding en een grote waardering voor zijn inzet als (Hof)fotograaf van carnaval vierend Ravenstein.

De avond werd gevuld door prachtige acts van eigen bodem: Lotte Dans, De Bavariababes, de Bonte Bruiloft, CV de Narrekap, De Vleespetten en De Ravenno’s traden op. Het bonte bruidspaar dat op carnavalsdinsdag in de onecht verbonden zal worden, bestaat uit Pim Spanjers en Jetske Aalders. Het thema voor dit jaar op carnavalsdinsdag is ‘Italiaanse bruiloft’.

Een zeer ludieke onthulling met het thema “Reinout Jacht”, afgeleid van Miljoenenjacht, werd Reinout XXVII onthuld.

Lieske 6, Groot Ravin van De Ravenna’s, had de eer om als finaliste aan te treden. Ze sloeg alle biedingen van de stichting af, waardoor haar koffer werd geopend. Uit een levensgrote koffer kwam de nieuwe Reinout gesprongen.

Tijdens carnaval 2024 zal Peter de Krijger de scepter zwaaien als Reinout XXVII. Met zijn zoon Sem als Adjudant, Pages en de voltallige Stadsraad lopen zij samen dit jaar voorop in de polonaise.

Reinout XXVII is 51 jaar. Hij is woonachtig in Ravenstein, getrouwd met Judith en hebben twee kinderen, Sem en Ise. Peter is werkzaam bij Brands metaaltechniek waar hij werkvoorbereider is.

Peter is zeer bekend in de carnavalsgemeenschap in Ravenstein (Pomperstad), waar hij onder andere in de optochtcommissie erg actief is.

De Stadsraad werd compleet gemaakt met pages Suus Schriks en Elke Rosmalen. Dit jaar luidt prins Reinout XXVII met de leus: “CARNAVAL ÛT MÔISTE FEEST VAN HET JÔAR! DA VIERDE IN POMPERSTAD MÉ MEKÓAR!!”

Een speciaal woord van dank aan presentator Erik van Dijk, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, DJ Sten Pepers, alle anderen vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 27e Ravensteinse Keienschijtersbal; Jan, Judith, Lobke, Ilse en Jan-Willem en Hieke. Iedereen Kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2024!

Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!