meldingsplicht_optocht

Meldingsplicht wagens optocht

Groepen die zelf een carnavalswagen voortbewegen hebben meldingsplicht. Elke deelnemende wagen in de carnavalsoptocht van Ravenstein moet zich vóór 31 januari 2015 melden bij de organisatie van de optocht (gegevens zie hieronder).

Veiligheid en netheid zullen in de beoordeling zwaar worden meegewogen. Aanstootgevende of shockerende onderwerpen worden uitgesloten van deelname. De wagens mogen de afmetingen hebben van maximaal 10 meter lang en maximaal 3.80 meter breed om veilig de optochtroute te kunnen volgen. Om de veiligheid te garanderen van de deelnemers, mag er alleen aan de achterkant van de carnavalswagen een op- / afstap gecreëerd worden. Wagens met een vóór- en/of zij-instap worden uitgesloten van deelname. De organisatie keurt de wagens voorafgaand aan de optocht.

Goedgekeurde wagens krijgen een blauwe deelnemerskaart uitgereikt. Deze deelnemerskaart moet getoond worden bij de aanmelding van de creatie bij de optochtcommissie. Zonder beoordeling door de organisatie vooraf, wordt deelname aan de optocht uitgesloten.

Wij hopen op ieders medewerking, zodat de carnavalsoptocht 2015 zeker weer zal slagen.

Meldingspunt voor de wagens die wensen deel te nemen aan de Carnavalsoptocht in Ravenstein:
Marcel Megens, Stichting Carnaval Ravenstein (06-53573159)