STADSPRINS REINOUT XXIII BERNARD BRANDS!!

Bernard Brands zal dit jaar regeren over het mooie Pomperstadje. Hij werd onthuld op zaterdag 13 januari in een gezellig gevuld Vidi Reo. Dit gebeurde tijdens het 23e Keienschijtersbal.

 

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als nieuwe voorzitter van Stichting Carnaval. Tijdens de avond werd de 23e Ravensteinse Keienschijter opgedragen aan de veel te vroeg overleden Marcel Megens. Marcel overleed in mei 2017 op 47-jarige leeftijd en was voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein en altijd zeer actief betrokken in Ravenstein, onder andere bij carnaval in Pomperstad. De familie van Marcel was zeer vereerd dat deze mooie onderscheiding op deze avond werd opgedragen aan Marcel.

 

De avond werd gevuld door prachtige acts van eigen bodem: De Bavaria Babes, CV Met z’n Twee en de Kermis Klanten traden op. Lotte Dans wist ook dit jaar weer een spetterende dans neer te zetten. Het bonte bruidspaar dat op carnavalsdinsdag in het onecht zal treden, bestaat uit Daan van Elk en Rachel Brouwer. Zij trouwen in Las Vegas stijl.

 

De onthulling van Reinout XXIII was een knallend spektakel. Met oorverdovend geluid en bliksemschichten verscheen Reinout XXIII om zijn scepter en ambtsketting in ontvangst te mogen nemen. Dit jaar zal Bernard Brands met zijn Adjudant Niels van Dijk, Pages en de voltallige Stadsraad voorop gaan, om van carnaval in Pomperstad wederom een ongekend succes te maken.

Bernard woont met Marieke en hun zoon Ben in Neerlangel. Daar bestiert hij de huidige boerderij. In het dagelijks leven is Bernard werkzaam als sociaal wijkbeheerder bij Talis, eigenaar van Total Building Control en heeft een bedrijf in elektrische muizenvallen. Een zeer bekend gezicht voor velen in Ravenstein. Als personage Henk van Bokhoven neemt hij jaarlijks de Ravensteinse gebeurtenissen en prominente personages op de hak als tonpraoter tijdens snert op de mert. Daarnaast mag Bernard graag een valse noot zingen bij Partylol tent parasol.

Bernard wordt dit jaar vergezeld door zijn Adjudant Niels van Dijk. Niels is getrouwd met Jolein, samen hebben zij twee kinderen, Lieve en Olivier. Niels is samen met zijn broer eigenaar van Koelkracht. Vera van den Heuvel en Danique van Bakel werden onthuld als Pages. De nieuwe raadsleden zijn Jorg van der Linden, Mike Gerrits, Jan van Oijen en Dion Megens.

Prins Reinout XXIII luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “Ge moet op tijd inklokken”.

Na de onthulling werd het publiek verrast met een optreden van de Dorini’s en werd er nog lang gedanst op de muziek van de dj’s. Het was een geweldige avond. Iedereen kei bedankt voor zijn inzet en tot ziens tijdens carnaval 2018!