STADSPRINS REINOUT XXII KOEN DE BEST!!

Stadsprins Reinout XXII op het Pomperstad Filmfestival

In een volbom Vidi Reo werd afgelopen zaterdag tijdens het 22e Keienschijtersbal Stadsprins Reinout XXII, Koen de Best bekend gemaakt. Hij regeert tijdens carnaval 2017 over Pomperstad.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op 11 spectaculaire optredens van eigen bodem.
De Boerendeinsdag commissie werd bekend gemaakt als 22e Ravensteinse Keienschijter. Dit is een onderscheiding voor iemand (groep of individu) die iets speciaals betekent voor het Ravensteinse verenigingsleven en dan carnaval in het bijzonder. Zij waren zeer vereerd om met deze prijs te worden onderscheiden.

Het publiek werd verrast met een mysterieuze onthulling van de eerste damesraad, de Ravenna`s, Ook werd het Boerenbruidspaar onthuld, namelijk Dion Megens en Laura Franssen. Het optreden dat door de vakjury als beste werd beoordeeld was dat van Soos Madhouse.
De onthulling van Reinout XXII was spectaculair met als thema Pomperstad Filmfestival. De vraag was; wie gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe film van de Stadsraad Ravenstein? Hiervoor was een prachtige filmtrailer gemaakt en kwam Koen de Best als Reinout XXII over de rode loper gelopen als redder van Carnaval!! In dit speciale jubileumjaar zal Koen de Best, met zijn Adjudant Jorg van der Linden, Pages en de voltallige Stadsraad voorop gaan, om van carnaval in Pomperstad wederom een ongekend succes te maken. Hij begon alvast met het zingen van zijn eigen speciale nummer: “Als we goan, dan goan we mé z’n alle!”.
Koen is 46 jaar, getrouwd met Sonja en samen hebben ze 2 kinderen, Anouk en Jorn. Hij is werkzaam als brouwoperator bij bierbrouwerij Heineken in ’s-Hertogenbosch. Een zeer bekend gezicht voor velen in Ravenstein. Hij is betrokken bij de voetbalvereniging en enorm begaan met het jeugdvoetbal in Ravenstein en over d’n Dam. Als oud Stadsraadslid, organisatie Keienschijtersbal en momenteel lid van Maet van de Raed B.V. is hij zeker bekend met carnaval in Pomperstad.
Adjudant is zijn goede vriend Jorg van der Linden. Ze vieren al dertig jaar samen carnaval. Jorg is getrouwd met Jenneke en zij wonen met hun 3 dochters, Sam, Puck en Guusje, in het centrum van het prachtige Ravenstein. Hij werkt als projectleider bij machinefabriek Verhoeven in Oss.
Ook werden Ragna Ariëns en Jasmijn Callaars onthuld als Pages. Als nieuw Raadslid werd Niels van Dijk bekend gemaakt.
Prins Reinout XXII luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “We gaon mé z’n alle”.

Een speciaal woord van dank aan presentator Jan Willem de Haas, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, de discotheek, alle andere vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 22e Ravensteinse Keienschijtersbal; Arno, Jan, Judith, Lobke, Emiel en Annemieke. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2017!
Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!