STADSPRINS REINOUT XXV FRANK BRUINSMA!!

Frank Bruinsma zal dit jaar regeren over het mooie Pomperstadje. Hij werd onthuld op zaterdag 11 januari in een uitverkocht Vidi Reo in Ravenstein. Dit gebeurde tijdens het 25e Keienschijtersbal.

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein. Tijdens de avond werd Bart Verhoeven uitgeroepen tot de 25e Ravensteinse Keienschijter. Een onderscheiding en een grote waardering voor zijn gastvrijheid en goede zorgen als kastelein van Vidi Reo.

De avond werd gevuld door prachtige acts van eigen bodem: Matisbaba, De Bavariababes, de Bonte Deinsdag commissie traden op. Lotte Dans wist ook dit jaar weer een spetterende dans neer te zetten. Het bonte bruidspaar dat op carnavalsdinsdag in het onecht zal treden, bestaat uit Koen Gunsing en Joelle van Zwam. Het thema voor dit jaar op carnavalsdinsdag is Tropical Tuesday.

De onthulling van Reinout XXV was spectaculair met als thema FC Pomperstad. De vraag was; wie is de investerende prins van het stadion in Ravenstein en het elftal van FC Pomperstad? Hiervoor was een prachtige filmtrailer gemaakt en kwam Frank Bruinsma als Reinout XXV uit de catacombe gesprongen. Deze carnaval zal Frank Bruinsma met zijn Adjudant Maarten Bruinsma, Pages en de voltallige Stadsraad voorop gaan om van carnaval in Pomperstad wederom een ongekend succes te maken.

Frank is 53 jaar, getrouwd met Francoise en samen hebben ze twee kinderen, Bram en Freek. Frank is werkzaam als projectleider bij Schrijvers Technische Installaties in Oss. Frank is een bekende in Ravenstein. Zo is hij jarenlang leider geweest van VVR 1 en niet te vergeten al vele jaren Prins Frits van PVC de Sudderhaantjes, een carnavalsvierder pur sang.

Adjudant, broer en goede vriend is Maarten Bruinsma. Ze vieren al jaren samen carnaval. Maarten is getrouwd met Miranda en zij hebben drie kinderen, Martijn, Vince en Jochem.

De Stadsraad werd compleet gemaakt met de twee nieuwe Pages; Linda van der Sluijs en Jip van Lith en vier nieuwe Raadsleden; Thomas Wijnakker, Vince Schotman, Guido Hoogstede en Marco Koolhout.

Prins Reinout XXV luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “Laot ’t mar wir gebeuren, gaon me diejen haon”

Een speciaal woord van dank aan presentator Jan Willen de Haas, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, de discotheek, alle anderen vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 25e Ravensteinse Keijenschijtersbal; Jan, Pim, Judith, Lobke, Annemieke, Ilse en Ankie. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2020!

Kortom: met carnaval is Pomerstad the Place to be!!