Reinout XX - Hans Strik - 2015

Stadsprins Reinout XX: Hans Strik

Stadsprins Reinout XX (Hans Strik) onthuld in Pomperstad

In een bomvol Vidi Reo werd afgelopen zaterdag tijdens het 20e Keienschijtersbal Stadsprins Reinout XX (Hans Strik) bekendgemaakt. Hij regeert tijdens carnaval 2015 over Pomperstad.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op 5 spectaculaire optredens van eigen bodem.
Jongerensoos Madhouse werd bekendgemaakt als 20e Ravensteinse Keienschijter. Dit is een onderscheiding voor iemand (groep of individu) die iets speciaals betekent voor het Ravensteinse verenigingsleven en dan carnaval in het bijzonder. Soos Madhouse was zeer vereerd om met deze prijs te worden onderscheiden.

Ook werd het Boerenbruidspaar onthuld, namelijk Huub van Aar en Laura van Aar. Het optreden dat door de vakjury als beste werd beoordeeld was dat van C.V. De Pompers. Tevens is na ruim 11 jaar presentator te zijn geweest van het Keienschijtersbal afscheid genomen van Mark van der Heijden. Jan Willem de Haas heeft nu de microfoon overgenomen.

De onthulling van dit jaar vond plaats in een spelletjesfabriek. Een aantal prominente Ravensteiners raakte daar verstrikt in een quiz die verbonden was aan diverse bekende gezelschapspellen. De spellen ‘Cluedo’, ‘Stratego’, ‘Prins, erger je niet!’ en ‘Zeeslag’ kwamen aan bod, zowel in de quiz als op het witte doek. De winnaar van deze spannende quiz ontving een groot cadeau met een mooie strik. Nadat de volledige Prinsengalerij voorbij was gekomen, verwerkt in het spel ‘Wie is het?’, sprong Reinout XX uit het cadeau! Het feest barstte los toen bleek dat Hans Strik dit jaar de scepter gaat zwaaien over Pomperstad.

Hans is 42 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Tessa en in mei verwachten zij een kleine Strik. In het dagelijks leven is Hans werkzaam als Accountmanager Private Banking bij Rabobank Oss Bernheze en tevens is hij lokaal ambassadeur van de Rabobank in Ravenstein. Aangezien Hans op allerlei vlakken actief is in de Ravensteinse gemeenschap, is hij een zeer bekend gezicht voor velen. Zo is hij in het verleden langdurig als vrijwilliger actief geweest bij Soos Madhouse en is hij momenteel thesaurier van Stichting Loterijfonds Ravenstein en aangezetene van de Stamtafel. Hans is ambassadeur van Stichting Energy4all en teamcaptain van Forza4Mees, organisaties die zich inzetten voor kinderen met energiestofwisselingsziekten. Hun zoontje Mees overleed in 2013 op 5 jarige leeftijd ten gevolge van een energiestofwisselingsziekte. Veel mensen zullen Hans ook kennen uit het carnavalsleven van Pomperstad. Hij is namelijk jaren voorzitter geweest van Stichting Carnaval Ravenstein en is nog altijd bestuurslid van deze stichting. Hij was adjudant van Stadsprins Reinout IX, werd in 2013 onderscheiden als 18e Keienschijter, is hoffotograaf van Pomperstad en hij is actief als trompetist in dweilorkest ‘De agge mar van Huisband’.

Reinout XX wordt bijgestaan door zijn trouwe adjudant Peter van Aar, muzikaal leider en trombonist van ‘De agge mar van Huisband’. Peter is 42 jaar, woont samen met zijn vriendin Claudia en heeft drie kinderen: Isa, Meike en Pepijn. Peter is als manager operations werkzaam bij DRT Vloeren in Oss.
Er zijn dit jaar twee nieuwe pages te bewonderen in Pomperstad, namelijk Marijke den Brok en Gaia van Deursen, goede vriendinnen van elkaar. De raad van elf is dit jaar aangevuld met drie nieuwe gezichten, te weten: Remon Vollenberg, Jochum Strik en Gijs van Lieshout. De complete stadsraad vormt weer een prachtige groep die garant staat voor een geweldig carnavalsjaar.
Het nieuwe carnavalsseizoen werd door Prins Reinout XX ingeluid met de leus: “Heb verstrikkelijk veul leut!”

Een speciaal woord van dank aan presentator Jan Willem de Haas, alle artiesten en vrijwilligers. Tevens dank aan de organisatie van dit 20e Ravensteinse Keienschijtersbal; Léon, Arno, Jan, Judith, Lobke, Emiel en Annemiek. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2015!

Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mieke Bruinsma (06 1077 5274) of Anniecke van der Heijden (06 51820825).

Stichting Carnaval Ravenstein