STADSPRINS REINOUT XXVI JAN-WILLEM DE HAAS!!

Na twee stille jaren was het eindelijk weer zover en het was weer een ouderwets gezellige avond in Vidi Reo. Jan-Willem de Haas zal dit jaar regeren over het mooie Pomperstadje! Hij werd onthuld op zaterdag 22 oktober tijdens het 26e Keienschijtersbal.

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein. Tijdens de avond werd Scouting Ravenstein uitgeroepen tot de 26e Ravensteinse Keienschijter. Een onderscheiding en een grote waardering voor alle jeugdactiviteiten die zij in de afgelopen 76!!! Jaar hebben georganiseerd.

De avond werd gevuld door prachtige acts van eigen bodem: Maltisbaba, De Bavariababes, de Bonte Deinsdag commissie traden op. Het bonte bruidspaar dat op carnavalsdinsdag in de onecht verbonden zal worden, bestaat uit Fred van der Sluijs en Miranda Hoogstede. Het thema voor dit jaar op carnavalsdinsdag is een ‘Sprookjeshuwelijk’.

Op basis van het populaire programma Kopen zonder Kijken, werd de stadsraad langs een aantal potentiële prinsen geleid, maar bleek het budget toch niet helemaal toereikend en kwamen ze uiteindelijk uit bij een opknappertje. Maar na vakkundige hulp kwam daar op spectaculaire wijze de nieuwe Reinout het podium gesprongen.

Deze carnaval zal Jan-Willem de Haas met zijn Adjudant Jan Willems, Pages en de voltallige Stadsraad voorop gaan om van carnaval in Pomperstad wederom een ongekend succes te maken.

Reinout XXVI is dit jaar de 40-jarige Jan-Willem de Haas, hij woont samen met Lex, Rijk (3) en Wies (1) in Huisseling en is werkzaam als hoofdconducteur bij de NS. Hij is al jaren een bekend gezicht in Ravenstein, zowel binnen als buiten het carnavalsgebeuren.

Hij gaat dit jaar het carnaval in Pomperstad aanvoeren samen met zijn Adjudant Jan Willems (40), hij woont samen met zijn Daniella in Ravenstein, samen met Kira en Nick.

De Stadsraad werd compleet gemaakt met Pages Linda van der Sluijs en Jip van Lith en maar liefst vier nieuwe Raadsleden; Jari Verhoeven, Thijs van der Ven, Robert van Oorschot en Freek Bruinsma.

Prins Reinout XXVI luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “NA TWEE JAOR GIN GEHOS, GAAN DIT JAAR ALLE REMMÛH LOS!!!”

Een speciaal woord van dank aan presentator Jan-Willen de Haas, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, de discotheek, alle anderen vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 26e Ravensteinse Keienschijtersbal; Jan, Pim, Judith, Lobke, Ilse en Jan-Willem en Ankie. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2023!

Kortom: met carnaval is Pomerstad the Place to be!!