CARNAVAL 2022

Beste carnavalsvierders,

Stichting Carnaval Ravenstein heeft helaas een streep gezet door een groot deel van het reguliere carnavalsprogramma in Pomperstad. Er komt dit jaar geen nieuwe Stadsprins (Reinout XXVI), carnavalsoptocht, Dweilavond en D’n Deinsdag. We komen wel met een alternatieve carnavalsactiviteit. En de Jeugdraad wordt onthuld en gaat ook een alternatief programma doorlopen.

Hoewel we in Pomperstad wel iets met snert hebben, houden we niet van snertbesluiten. Toch ontkwamen we er dit keer niet aan. Begin januari hebben we al aangegeven dat we geen feestactiviteiten zouden organiseren wanneer de anderhalve meter afstandsregel en het verplicht placeren (zittend feesten) van kracht zijn. De coronamaatregelen zijn onlangs versoepeld, maar deze regels zijn helaas nog steeds van toepassing. Concreet betekent dat we een streep hebben gezet door de volgende activiteiten: het Keienschijtersbal met de onthulling van Reinout XXVI, de prinsenreceptie, het Raovenbal, de carnavalsmis, de Dweilavond, de carnavalsoptocht, Snert op de Mert en d’n Deinsdag met de Bonte Bruiloft. Ook brengen we dit jaar geen carnavalsboekje uit. Eerder gaven De Ravenna’s al aan dat Lieske 5 haar pakje in de kast laat hangen.

Maar wat dan wel?
Gelukkig kunnen we nog wel iets organiseren. De Jeugdraad wordt dit jaar wel onthuld. De voorbereidingen zijn in volle gang. We doen er alles aan om deze jonge carnavalslichting een leuk programma voor te schotelen. Daarover hoor je binnenkort meer. Net als over de alternatieve carnavalsactiviteit voor jong en oud. Er ligt een idee, de komende weken hoor je ook hier meer details over. En voor het HORD-fest (voor 12 tot 15 jaar) bekijken we nog wat er mogelijk is.

We houden de ontwikkelingen uiteraard nauwgezet in de gaten en zullen jullie via onze social media kanalen, de Pomperstad app en website op de hoogte houden.

Blijf gezond!

Alaaf
Stichting Carnaval Ravenstein