sjoerd ouwens

Stadsprins Reinout XVIII Sjoerd Ouwens

Stadsprins Reinout XVIII (Sjoerd Ouwens) is als Olympische Held onthuld in Pomperstad. In een bomvol Vidi Reo werd afgelopen zaterdag tijdens het 18e Keienschijtersbal Stadsprins Reinout XVIII (Sjoerd Ouwens) bekendgemaakt. Hij regeert tijdens carnaval 2013 over Pomperstad.

Keienschijter
Het aanwezige publiek werd getrakteerd op 8 spectaculaire optredens van eigen bodem. Hans Strik werd bekendgemaakt als 18e Ravensteinse Keienschijter. Dit is een onderscheiding voor iemand (groep of individu) die iets speciaals betekent voor het Ravensteinse verenigingsleven en dan carnaval in het bijzonder. Hans was zeer vereerd om met deze prijs te worden onderscheiden.

Boerenbruidspaar
Ook werd het Boerenbruidspaar onthuld, namelijk Michel de Krijger en Eva Broeren. Het optreden dat door de vakjury als beste werd beoordeeld was dat van CV met z’n 2. De onthulling had als thema een zinderend Olympische Spelen, waarbij Reinout XVIII dankzij zijn sportieve prestaties steeds hoger in de ranglijsten kwam. Op het podium was verder Johannes van Grunsven met zijn paard te zien met een korte dressuuroefening op de live-muziek van Stiekie Soerjadi. Ook werd er een bezoekje gebracht aan de hockeymeisjes in het Olympisch Dorp ( red. de Valkenburcht ). Als uitsmijter deed Epke Zonderhand zijn Olympische Oefening op het podium nog eens over, ten overstaan van een uitzinnig publiek. Prachtig vloeiende bewegingen met armen en benen, gecombineerd met een niets-ontziende mimiek en afgerond met een foutloze landing.

Stadsprins Reinout XVIII, Adjudant & Page’s
Na de eindstand kwam uiteindelijk ook de grootse winnaar door het doek: Stadsprins Reinout XVIII, oftewel Sjoerd Ouwens. Sjoerd (43 jaar) woont in Pomperstad samen met Marjolaine en hun kinderen Sjuul en Jits, en is daar voor veel mensen zeker geen onbekende: men kent hem als penningmeester bij de voetbalclub VVRavenstein, hij is secretaris bij Jeugdtheater Spons en niet te vergeten voorzitter van het RaafFESTein. In het dagelijks leven is de nieuwe Prins werkzaam bij Pluryn, een organisatie die mensen met complexe zorgvragen ondersteunt. Hiervoor runt hij ook een Koffiehuis in het centrum van Nijmegen.

Marco Suppers werd door de nieuwe Hoogheid als Adjudant voorgedragen. Een goede vriend, die onder andere in dezelfde eetclub After 8 zit, in Ravenstein al jarenlang een bekend gezicht is binnen de voetbalclub VVRavenstein en vooraanstaand lid van Maet van de Raed B.V. is. Marco is getrouwd met Adrienne, en zij wonen met hun drie kinderen Silke, Jelle en Hidde eveneens in het mooie Ravenstein. Hij is ook 43 jaar en eigenaar van Sermos, een bedrijf in e-communication in Health Care.

Ook zijn er dit jaar weer twee nieuwe Page’s te bewonderen, te weten Linda en Daphne van Vught. Voor het eerst een prachtige tweeling als Page, dus dat belooft wat! De stadsraad is dit jaar aangevuld met een tweetal nieuwe gezichten: Fred van der Sluijs en Roy van Dijk. Al met al een prachtige club, die garant staat voor een groots carnavalsfeest in 2013 in ons eigen Pomperstadje.

Het nieuwe carnavalsseizoen werd door Prins Reinout XVIII ingeluid met: ‘Ge bent erbij!’

Een speciaal woord van dank aan presentator Mark van der Heijden, alle artiesten, het personeel van Vidi Reo, de discotheek, alle andere vrijwilligers en dank aan de organisatie van dit 18e Ravensteinse Keienschijtersbal; Koen, Léon, Arno, Jan, Judith, Lobke, Emiel en Annemiek. Iedereen kei bedankt voor zijn/haar inzet en tot ziens tijdens carnaval 2013!

Kortom: met carnaval is Pomperstad the Place to be!!

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Mieke Bruinsma (06 – 1077 5274)
Anniecke van der Heijden (06 – 51820825)

Stichting Carnaval Ravenstein