STADSPRINS REINOUT XXIV ROBBERT DE GROOT!!

Robbert de Groot zal dit jaar regeren over het mooie Pomperstadje. Hij werd onthuld op zaterdag 12 januari in een uitverkocht Vidi Reo. Dit gebeurde tijdens het 24e Keienschijtersbal.

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein. Tijdens de avond werden de Ravenna’s uitgeroepen tot de 24e Ravensteinse Keienschijter. Een onderscheiding en een grote waardering voor de Ravenna’s die met hun kleurrijke vertoning en enthousiasme een welkome aanvulling zijn op het Ravensteinse carnaval.

De avond werd gevuld door prachtige acts van eigen bodem: De Bavariababes, de Bonte Deinsdag commissie, De Snertwijven, CV de Narrekap en PVC de Sudderhaantjes traden op. Lotte Dans wist ook dit jaar weer een spetterende dans neer te zetten. Het bonte bruidspaar dat op ROZE carnavalsdinsdag in het onecht zal treden, bestaat uit Mariëlle Konings en Lieke Franssen.

De onthulling van Reinout XXIV was een knallend spektakel. Hij werd onthuld  tijdens het 24e Keienschijtersbal. De onthulling van prins Reinout XXIV ging gepaard met oorverdovend geluid, bliksemschichten en après-ski muziek. Dit jaar zal Robbert de Groot met zijn Adjudant Guido van IJzendoorn, Pages en de voltallige Stadsraad voorop gaan tijdens carnaval in Ravenstein.

Robbert woont met Nienke van den Heuvel en hun kinderen Leela en Joep tegen de stadskern van het Pomperstadje Ravenstein. In het dagelijks leven is Robbert directeur van Totality Careers. Totality Careers is een detacheringsbureau binnen de bancaire en verzekeringssector en gevestigd in het oude Rabobank kantoor te Ravenstein. Robbert (alias Grootje en kleine Gerrit) is geboren en getogen in Ravenstein en daarom voor vele een bekende in Pomperstad.

Robbert wordt dit jaar vergezeld door zijn Adjudant en goede vriend Guido van IJzendoorn. Guido heeft samen met Jasmijn drie kinderen; Stijn, Maes en Boet. Guido is net zoals Robbert een bekende in Ravenstein. Als oude buurjongens hebben ze toen ze klein waren heel wat “afgestreupt”. Guido is naast accountmanager bij QRS Healthcare ook tennisleraar bij de Witte Raven. Vera van den Heuvel (schoonzus van Robbert) en Shella Verstegen werden onthuld als Pages. De nieuwe raadsleden zijn Ivan van Dijk en Kaz Gijsbers.

Prins Reinout XXIV luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “Dan mar kapot, we goan er vûr!”

Na de onthulling werd het publiek verrast met een optreden van de Gebroeders Rossig en werd er nog lang gedanst op de muziek van de dj’s. Het was een geweldige avond. Iedereen kei bedankt voor zijn inzet en tot ziens tijdens carnaval 2019!